A piarista 300 éve Szegeden

Layout tervezés, illusztrációk tervezése, borítótervezés

A szegedi piarista gimnázium 300 éves történetét, melyet (1948 és 1991 között) a kényszerű cezúra szakított meg, a kötet sokfelé tekintve mutatja be, ezért több rétegű alkotás: várostörténetbe ágyazott iskolatörténet, történeti olvasókönyv és tudományos ismeretterjesztő írás együttese.
Megjelenik benne a várostörténet, főképp a szegedi belvárosé, ahol az iskola épületei álltak, az épületek története, az oktatás és nevelés korszakok szerinti sajátosságai, tanári emlékek, és az, hogy az iskola hogyan közvetíti a magas kultúrát a diákok és a város mindenkori lakossága számára. (Blazovich László)

„A könyv egy kiló, 404 oldalas, 418 fotó található benne, színes, és olyanra írták, hogy sokan olvassák és kézbe vegyék – fogalmazott Károlyi Attila, a kötet főszerkesztője, a gimnázium tanára. Külön kiemelte, a könyv tördelését, grafikáját és tipográfiáját, amelyet röviden úgy értékelt: csúcs.

A kötet megírása másfél évig tartott, és a fentiek ismeretében nem meglepő, hogy a könyv műfaja és szerkezete miatt a tartalom és a forma oda-vissza hatott egymásra – hangzott el a főszerkesztőtől. Az eseményre szóló meghívóban szerepel, hogy Károlyi Attila főszerkesztő mellett a kötet szerzői között találjuk Angyal Lászlót, Borbás Pétert, Jusztin Istvánt, Jusztinné Nedelkovics Alizt, Koltai Andrást, Mészáros Ferencet, Szekér Barnabást és Zsova Tamást.” részletek

Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata a 2022-es Év Könyve

Az év levéltári kiadványa

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .